Vecka 38

Jag är gravid!

Måste bara slå ett slag för hur glad jag är att jag gjorde en gravidfotografering. Är ni också preggo så gör det, värt varenda krona och minut. Funderar på att göra en fotobok av alla bilder och ge till Calle i julklapp men det kanske är jättekonstigt? Kanske ska göra en sån vägghängd kalender med nakenbilder istället? Vad röstar ni på?

Gällande hallonbladsteet som jag häver i mig som så många av er var nyfikna på så svarade majoriteten som testat det att det inte satte igång förlossningen men att man blöder väldigt mycket mindre både under förlossning och efter. Väldigt många hade positiva erfarenheter av just hallonbladsteet så jag tänker nog fortsätta med det. För vissa hade förlossningen startat efter att ha druckit flera koppar men om det beror på just teet är ju så svårt att svara på! Tydligen ska det också vara superbra att dricka under mensen om man har problem med att man blöder mycket!

Cravings: Samma som innan, hemlagad mat med mycket grönsaker och speciellt tomater. Jag är hungrig som en varg just nu, så sugen på mat hela tiden och stoppar i mig ALLT jag kommer över och det blir mycket sötsaker. Får lätt ångest över just sötsaker och mer nu när jag är gravid än innan sjukt nog, det är ju nu man borde släppa det helt men tror jag bryr mig för mycket om det som ligger i magen för att släppa det. Fattar ju själv att massa socker osv inte är bra för varken mig eller bebis men så sjuka mängder äter jag inte ens, Någon som upplevt samma?

Min kropp: Känner mig otymplig och har ett enormt tryck nedåt i magen. Har inte börjat läcka mjölk alls men mina bröst är så j*vla ömma nu, och stora! Fasar över att dem ska bli ännu större när han är född och jag (om det går) börjar amma.

Allmänt: Längtan är brutal nu, tänker på bebis varje dag, hela tiden och längtar verkligen ihjäl mig. Vill verkligen få ta på honom de kläder som jag nu tvättar, viker och lägger in i hans garderob.

Känner mig taggad men givetvis nervös på förlossningen, mest för att man inte vet när det är - det kan ju verkligen hända när som helst nu. Något jag dock känner mig säker på är att jag inte vill gå över tiden, känner att denna graviditet räcker nu och orkar inte många migränanfall till innan jag bryter ihop totalt. Att ha denna typ kroniska migränen har vart tufft från början men ju större jag blir och ju tröttare jag är nu som höggravid så är anfallen mycket vidrigare än när jag hade vanlig kroppsform och energi. Min kropp är ju dessutom så mycket mer beroende av mat nu än innan så att gå två dagar (som det blir vid ett anfall) utan att få i sig ens vatten är riktigt påfrestande som höggravid. Vill inte känna mig helt jäkla slutkörd när det väl är dags.

Här hemma jobbar vi på med de saker som skulle kunna sätta igång det, hallonbladste, ananas, dadlar, långa promenader och yoga. Färdknäppen har vi inte testat än men helt ärligt så är ingen av oss särskilt sugna på den grejen och ORKA ligga bara för att. Min mage är gigantisk nu, bebis trycker på nedåt som satan och jag känner mig verkligen så fruktansvärt osexig. Vi får se, händer det och att det funkar lär jag ju berätta det för er! Det är för övrigt en sak jag kan störa mig på, det pratas för lite om just sex under graviditet. Ingen säger ju som det egentligen är haha. Visst att det för många är som vanligt/ännu bättre men dem flesta som man pratar med känner ju att det verkligen suger? Många har en partner som tycker det känns konstigt eftersom man har sitt barn "i vägen" och jag fattar det. Jag själv tycker det känns lite konstigt och man känner sig inte supersexig med värsta kulan i vägen och att behöva HLR efter 2 minuter haha. Äsch, har färdknäppen funkat för någon av er? Vi får ju iallafall ge det ett försök tänker jag!

Gillar

Kommentarer

juliadoessfitness
juliadoessfitness,
Wow wow vilka fina bilder!
nouw.com/juliadoessfitness
Julia
,

Vi testade färdknäpp. Ca 12h efter själva samlaget var hon ute, 1 vecka före bf. Barnmorskan sa att det med största sannolikhet var det som satte igång det!

E
,

Antagligen var det inte det som satte igång det, konstigt sagt av din barnmorska. Bebisen kommer när den är redo och många går över tiden trots att de testar allt möjligt för att få igång förlossningen.

Angelika
,

När jag va gravid med min dotter så fick jag höra att jag skulle Äta starkt så köpte hot Wings på MAX och dagen efter gick slemproppen sedan väntade 48h av värkar (40h hemma) detta i vecka 38+2. 😊

emeliefinnstrom
emeliefinnstrom,

Testade ALLT med båda kidsen men big no no. Nr 1 kom 4 dagar över tiden och nr 2 igångsättning efter 6 dagar över tiden 🙂

nouw.com/emeliefinnstrom
Elin
,

Vi testade färdknäppen när vår andra son föddes i augusti, då barnmorskan känt att min tapp var mogen. Mest osexiga och osensuella ligget någonsin. Men dagen efter gick slemproppen och 24 timmar efter att den släppt var han ute.

Ella
,

Jag ville inte heller gå över tiden. Något som jag tog upp med min barnmorska rätt tidigt och sen såg vi till att boka in en hinnsvepning. Denna gjorde vi så for jag gått 40 fulla veckor och var helt "färdigbakad" - men redan vid hinnsvepning var jag öppen 4cm (vecka 40+3), dottern kom samma dag. Så det hade ju startat innan men en hinnsvepning säger de kan hjälpa lite 😊

till nästa barn kommer jag också vilja ha det! 😊

Linnéa
,

En hinnsvepning på morgonen och en färdknäpp på eftermiddagen. 14h senare var lilleman ute.

Visst inte så grasiöst sex kanske men ack så roligt vi hade när vi tänkte på de efteråt att de funkade 👍

Frida
,

Heja dig och er! Sista veckorna är de märkligaste i mitt liv. Födde mitt första barn i slutet av oktober. När det närmade sig bf blev ALLT annat så oviktigt. Så märklig känsla att gå runt och veta att när som helst kommer mitt liv förändras för evigt. Men inte veta när, hur, osv.


Detta med sexlivet jaaa! Alltså blev så stressad av att höra om gravida som var ”kåtare än vanligt”. Jag hade perioder då jag knappt tålde min sambos lukt (inte endast i början) och var allmänt typ äcklad av sex?

Döm till min förvåning då jag tre dagar innan bf var på riktigt sugen. Vi låg den dagen, typ första gången på två månader, och hon föddes tidigt morgonen efter 😂 slump eller inte? Kanske bidrog det!

För övrigt en helt fantastisk upplevelse! Alltså, svintufft, men har bara positiva känslor. Och vill också tillägga att det inte alltid innebär lång latensfas när man är förstföderska.

Jag började få TYP värkar kl 00.30- fick krystvärkar i badet vid 05 och åkte ambulans till östra där hon kom ut 07.46 😂 så det kan visst gå väldans fort (och bra) med!


Önskar er och dig all lycka till Sanna! Tänk att snart är er bebis här. Fy vad fint.

emelivet
emelivet,

Men alltså så otroligt vacker du är!! Helt sjukt ❤️

nouw.com/emelivet
Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,

Herregud vad du är vacker !!

nouw.com/vardagsarlighet