Saker som skaver

SAM

Även om jag egentligen inte gillar vintern är det allt vackert ute nu. Dock längtar jag ihjäl mig efter våren.

Det känns som att jag alltid tittar in här när jag har något på hjärtat, roliga som tråkiga tankar som behöver ventileras. Men det är ju lite det en blogg är till för, en öppen dagbok. Två saker skaver verkligen i mig just nu, dels denna jävla pandemi som jag bara vill ha ett slut på men också den oron som på riktigt skaver i mig gällande Sam. Och jag antar att dem två går ihop.

Jag vet att det finns många som har det så mycket sämre än oss, folk som blivit av med jobben, tvingats flytta, sitter ensamma och inte träffat sina familjer på flera månader. Men jag vill bara ha ett slut på allt detta, kunna leva som vanligt, inte känns oro och stress så fort man ska handla mat eller göra ett ärende.

Är trött på att bli arg över att se folk som skiter i restriktionerna samtidigt som jag själv absolut inte är felfri i mitt levene. Är trött på att känna mig stressad över att någon i min närhet skulle bära på viruset och råka vara lite för nära Sam. Är trött på att se folk festa på story. Är så jävla trött på folk som inte lärt sig hålla fucking avstånd. Är trött på tjatet om vaccin men ingen som vaccineras? Min mormor är 80 år och hon har fortfarande ingen aning om NÄR hon ska få vaccin trotts att hon är i fas 2, skulle inte den vara nu?

När det kommer till min oro över Sam så har jag förstått att det är supervanligt. Kollar så han andas en gång i timmen. Jag har rivit upp vagnen i panik när vi är på promenad ett flertal gånger då jag inte sett att han andas och den stressen är verkligen vidrig. Men det blir bättre har jag förstått, ska också faktiskt ta upp det med min BVC barnmorska. Tror det kan vara skönt att ventilera det!

Ta hand om er!

Gillar

Kommentarer

thesss
thesss,

Åh Sanna du är inte ensam! Med mitt första barn kändes det som att jag vakade över henne hela tiden. Jag la en hand på magen för att känna att hon andades hela tiden, sov aldrig själv (när man borde försökt sova) osv men man får se något fint i det där ändå.. våra bebisar är det finaste vi har och självklart vill man inte att något ska hända dem, en mammas oro och kärlek ♥️ Jag gör fortfarande dessa saker med min andra dotter som nu är en månad men försöker glädjas och intala mig själv att jag måste slappna av lite också och försöka ta hand om mig själv samtidigt även om det är svårt. Men det är alltid bra att prata om denna oro, jag gjorde det sist och fick bra verktyg att jobba med så det är verkligen ingen dum idé 😍 Sam har världens bästa mamma!

nouw.com/thesss
JosefinLundquist
JosefinLundquist,
Känns som att ens oro för sitt barn aldrig kommer försvinna. Har en tvååring här hemma som jag nästan kan börja gråta av tanken när han ska börja i skolan om någon är dum eller så🙈
nouw.com/josefinlundquist
kajsawallin
kajsawallin,

Jag är med dig i din oro. Skickar lite styrkekramar!!!🤍🤍🤍

nouw.com/kajsawallin
ellinorwd
ellinorwd,
Oron försvinner nog aldrig!❤️
nouw.com/ellinorwd
Anna
,

Hej, en mamma här med bebis på 8 månader, ville bara berätta att oron kommer att förändras kontuberligt ;/ jag var sådan också, gick runt och skulle hela tiden titta till min flicka om hon andas, är för varm, är för kall, hela tiden var det något jag tittade efter. Sedan skulle hon börja äta mat i pure form och då började en annan oro. Får hon tillräckligt? Får hon fel mat? Är det för varmt/kallt? Och sen började tänderna och humörsvängningarna tog fart och hela den biten blev en historia för sig.

Det jag vill komma fram till är att jag tror att man någonstans får lära sig njuta av bebis tiden samtidigt som man bär på oro 🌸

Lycka till på eran resa ihop ❤️

Anna
,

Jag har också känt en väldig stress och oro med typ allt som du nämner med vår 8 månaders bebis. Vi skaffade faktiskt en ”babymonitor” som är en strumpa bebis har på sig på natten som mäter puls och syrenivå. Har funkat jättebra och gör (i alla fall för mig) att man kan ta det lite lugnare och inte känna samma oro på nätterna. Tips!💕

Ulrika
,

Oj vad jag känner igen mig. Min lilla tjej fyller 1 på söndag. Ett helt år av oro. Men precis som du skriver är detta heeelt naturligt. Det är en blandning av hormonstorm, villkorslös kärlek och ansvar för ett annat liv. OCH oron kommer förändras med tiden. Oron finns i allra högsta grad kvar i mig men inte ängslighet eller ångest över den. Sheize. Tänk när hon blir tonåring, OMG haha. Prata med barnmorskan på BVC.

Har förresten en vän som hade svårt att sova på nätterna pga. oron - dom köpte en

Moa
,

Hej! Här kommer en liten irrelevant kommenterar kopplat till inlägget, men jag älskar karaffen/vasen du lagt ut bilder på på instagram, den som är bubblig, vart är den ifrån? 😍

Sandra
,

Som andra skriver känner jag också igen mig, såå väl! Jag har precis likadan när vår son var nyfödd, vi sov till och med med en nattlampa tänd enbart för att jag snabbt skulle kunna se om han andas😅 De flesta är nog likadana, men visst kan oron tära på en, helt rätt att ventilera det på BVC! (Vår som fyller 2 år på tisdag, jag lyssnar alltid på honom så han andas innan jag lägger mig på kvällen, när ska man sluta?!🙈)

Jessica
,

Hej oron över sitt barn är väldigt vanligt dock väldigt jobbigt. Jag hade en extrem oro över min dotter när hon va bebis och kunde inte sova någonting kunde knappt gå ut och gå eller åka bil för fick sån panik om hon andades hela tiden. Tror detta är en mamma oro som är väldigt vanlig. Vill bara tipsa om att ett snuza larm andningslarm som vi hade på henne. För mig va detta räddningen och fick oss att sova lite mer i allafall. Inte jätte billiga men helt klart värt det för oss❤️