Nya restriktioner

Jag och min mormor under en promenad för några veckor sedan, längtar tills att jag får krama om henne igen!

Måndag, ny vecka, nya restriktioner. Personligen så tycker jag att dem nya restriktionerna är bra och behövs, obviously kan inte vi (mestadels unga) svenskar sköta oss tillräckligt bra utan viruset fortsätter spridas och kurvorna ökar återigen. Vissa påstår att läget är värre än i våras och det är faktiskt skrämmande enligt mig. Jag själv hade en nära familjemedlem som låg inlagd på östra sjukhuset på grund av viruset och jag vill absolut inte se det hända igen. Jag vill kunna fira jul med min mormor och jag tror att många av er känner likadant så nu får vi ALLA ta vårat god damn ansvar. Det är ju så lätt? Något jag heller inte kan förstå är att folk fortsätter gå ut och festa, gå på halloween-tillställningar som att inget har hänt efter att vi fått dessa nya rekommendationerna. Jag förstår att man inte vill sluta leva men om alla tänker till en extra gång, håller extra mycket avstånd, inte gör onödiga turer på stan och använder sig av sunt förnuft tror jag vi kan fixa denna vågen också.

Några tips på hur man kan hjälpa till med små små handlingar:

1. Handla 1 gång i veckan och ensam, på så sätt minskar vi trafiken av männiksor i matbutikerna.

2. Träffa vänner utomhus, ta en promenad eller köp med mat från erat favoritställe. Sätt er inte på fik, restauranger exc. i onödan om andra mer distanserade alternativ finns!

3. Kan du jobba hemifrån - gör det. Tro mig jag vet att det inte är skitkul att jobba hemma, utan kollegor, kafferaster och gött snack men det är en sån liten liten period nu så kan man, ska man!

4. Promenera istället för att åka kollektivt. OM ni kan såklart!

5. Handla på nätet istället för i butik om ni kan! Typ ALLA kör hem nuförtiden så utnyttja det.

6. SNÄLLA - 3 veckor utan att springa runt på stureplan och avenyn klarar vi av? Håll er borta från fest och nattliv. Jag själv hade aldrig kunnat sköta mig exemplariskt i en sån miljö om jag vart berusad och har svårt att tro att någon annan gör det heller.

Klistrar också in råden här nedan ifall någon av er missat läsa dem!

" Allmänhet:

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

• Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

• Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Verksamheter:

• Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

Arbetsgivare:

• Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Råden börjar gälla från och med torsdagen, 29 oktober."

Kram och ta hand om er! Nu får vi jobba tillsammans för att bli kvitt denna pandemi.

Gillar

Kommentarer

Sigyn
Sigyn,

Amen! 🙏🏻

nouw.com/sigyn
Linnea
,

Säger det inte lite emot den ”överraskningsfest” calle hade i veckan? Man visste ju innan att man skulle avstå såna sammanhang och vara försiktig oavsett om de nya restriktionerna inte hade kommit då.

agnesmathilda
agnesmathilda,

Så viktigt att lyfta fram!

nouw.com/agnesmathilda
Emelie
,

Börja prata med din sambo... inte särskilt snyggt att göra som han gjorde förra helgen och festa loss utan eftertanke bland massa folk och dessutom dela med sig av det på sina sociala medier! Sänder inte heller ut så bra signaler till yngre följare när man är en offentlig person.

Men jag håller helt med dig i det du skriver här. Jobbar själv som sjuksköterska och har spenderat många arbetspass på covid-avdelning ofrivilligt senaste halvåret och insjuknade då även själva covid. Så är måttligt trött på allt respektlöst beteende av alla som lever på som vanligt och inte hjälper till och minskar smittspridningen.

KateOgembo
KateOgembo,

Så bra skrivet! känns som om folk struntar i detta helt och hållet. Jag har jobbat hemifrån så mycket jag kan men tyvärr kräver mitt jobb att åka dit då jag samtidigt jobbar på en skola och jag tycker att det är såå dåligt att inte det är distans även för alla skolor, man umgås ju med barn och andra hela tiden 😩

nouw.com/kateogembo
HandlaSmart
HandlaSmart,

Viktigt att vi alla tar vårt ansvar

nouw.com/handlasmart
Mariam
,

De som behöver ta den här informationen på allvar är ju ''influencers'', som verkar tro att de har en orubblig rätt till att gå på event och ha ''kul''. Här åker väl din kille också med tyvärr, där han först i podden berättar om att han varit ute och hur han inte kan säga var det var någonstans eftersom det troligtvis inte var corona-säkert att befinna sig där. Och en vecka efter det så skyltar han med sin överraskningsfest... Det blir lite fel, just saying.

E
,

Kan inte låta bli att kommentera, men du spelade in ett avsnitt, ( skit samma om det var ett samarbete eller inte ) men att flänga runt som gravid på diverse restauranger och affärer under pandemin, samtidigt som du skriver ett sådant här inlägg är lite motsägande... Även om du spritar händer, håller avstånd osv.. Man vet aldrig. Var rädd om dig!

Mira
,

Detta med att råda folk till att handla online. Om kunderna bara kunnat hålla avstånd i butik innan så hade vi som kanske jobbar i butik inte riskera att bli av med jobben. Vi tjänar inte en krona på online trots samma företag. Detta resulterar till att butiker kommer stängas.

sandrasg
sandrasg,

Bra inlägg! ❤️ Det jag tror dock är att vi alla någon gång ändå får covid. Jag är gravid i v 34 (33+3) och vi har varit väldigt försiktiga. Träffat endast de som vi måste pga jobb och studier och dottern till förskola. Ändå i fredags konstaterades min sambo med att han är positiv med covid.. Vi måste alla vara noga såklart men även om vi varit noga så fick vi de ändå såhär ca 1.5 månad innan beräknad bebis. Min sambos symtom va endast pytte lite halsont på morgonen som försvann på förmiddagen, väldigt lätt att missa sin symtom tänker jag om man inte är noga med att känna efter och testa sig vid minsta lilla ⚠️❤️ Dock är det oansvarligt att flänga runt på fester och andra tillställningar då det ökar spridningen så det är inte så att jag menar att man borde få göra de, men jag har nog själv levt i en flask förhoppning om att "jag är så noga så det kommer inte till mig". Bara för att jag varit/är rädd för att få de nu som gravid.. ❤️

nouw.com/sandrasg