Vecka 37

Jag är gravid!Innehåller affiliate-länkar

Foto: Annie Hyrefeldt

Ge mig min bebis nu känner jag mest! Det finns inget vi längtar och suktar efter så mycket som vårat barn nu här hemma, vi pratar om honom och förlossningen konstant och blir pirriga när vi pratar om våran målbild. Tydligen så är det bra att både mamma och pappa har en gemensam målbild att påminna varandra om under förlossningen när det känns tufft och våran gemensamma målbild är första mötet mellan bebis (som fortfarande inte har något namn) och våran Meja. Blir lite tårögd av tanken.

Många frågar också om Meja märker av att något är på gång och svar ja, hon ska alltid ligga nära magen, är extremt mammig och blir fly förbannad om någon annan hund vill hälsa på mig. I hundparken sätter hon sig mellan mina ben och bara glor på alla andra hundar, någon som upplever/upplevt samma?

Cravings: Känns som att jag äter allt som kommer i min väg. Är hungrig exakt hela tiden. Det som är mest uppskattat på tallriken är hemlagad mat, blir äcklad av tanken på hämtmat och det gäller all hämtmat. Tomater i alla former är fortfarande något jag inte kan få nog av och det har ju suttit i sedan dem allra första veckorna av graviditeten.

Min kropp: Nu börjar jag märka att jag gått upp i vikt på fler ställen än runt magen, inte mycket men jag känner mig svullen - vilket inte är konstigt i vecka 37 haha. Är fortfarande smidig men det trycker nedåt hela tiden och har mycket sammandragningar nu, dock inget som gör ont utan mer att man får pausa det man håller på med lite.

Allmänt: Är så fruktansvärt taggad på förlossningen nu. Hoppas varje kväll jag går och lägger mig att vattnet ska gå eller att jag ska börja få värkar. Det kan ju verkligen köra igång när som helst men också om ett jävla tag.

Vi går också i karantän idag så efter denna dagen blir det jag C och Meja här hemma och så får vi socialisera oss utomhus på promenader med vänner och familj tills dess att bebis ankommer. Vi har lite ångest över det men det är vad det är, vi riskerar inte att C inte får vara med på förlossningen. Har förstått att dem är ganska hårda och släpper inte igenom minsta förkylningssymptom (gäller anhöriga) inne på förlossningen.

Har också fått bekräftat att C inte får vara med på BB och det känns ju skit men ändå okej, tror att han tycker det känns tuffare än jag och jag förstår det. Jag får ju ligga nära våran lilla kille medans han bara får åka hem ensam och vänta. Har jag tur ligger min svägerska och lillemans kusin också på BB så då har vi ju varandra! Vi är nämligen beräknade med 2 dagars mellanrum!

Gillar