Vecka 25

Jag är gravid!

Hur fort går inte veckorna? Redan helg igen? Frågade Calle imorse "Vilken vecka är vi i nu älskling?" Varpå han svarade 2 veckor fel och blev helt i chock när jag sa vad vi var i haha. "Jäklar var fort det går?!" fick jag till svar. Lilleman är i storlek av en blomkål nu och jag växer fort nu haha. Så roligt verkligen, börjar bli helt pirrig nu. När ni läser detta är jag i vecka 26 men tänkte ändå recapa vecka 25, mest för min egna del att kunna gå tillbaka och läsa om när Lilleman är här.

Cravings: Har inte haft sådär jättemycket cravings under min graviditet förutom tomater och fräscha grönsaker, men denna veckan har jag verkligen varit besatt av svenska små äpplen och färska bär i alla former. Äter det till frukost med grekisk yoghurt och cleaneatings granola varje dag!

Min kropp: Magen börjar ta plats vilket som är så roligt, känner mig verkligen gravid nu och det är mysigt.

Allmänt: Haft en bra vecka överlag men vart lite deppig här om dagen då det känns som att jag hela tiden pendlar mellan att få ett migränanfall och att må bra, blir lite rädd för att planera saker då jag verkligen aldrig vet hur jag mår. Har också kräkts en del men det är faktiskt inte så jobbigt, just migränen är värre. Försöker ha inställningen att det är såhär det är och det är bara att gilla läget - planerar in mycket vila i mina dagar och gör allt för att inte stressa runt, mitt sociala liv blir verkligen lidande (enligt mig) men så får det vara - hälsan går först och nu känns det som att dem allra flesta runt mig och som jag jobbar med vet om hur läget ligger till och har förståelse för det! Även om inte saker blev som jag hade tänkt så är det okej - längtar så sinnessjukt mycket efter att få bli mamma till våran lilla son nu så inget annat spelar någon roll.

Inför förlossningen känner jag mig just nu väldigt peppad, är faktiskt supertaggad på att föda barn oavsett hur det blir. Kejsarsnitt eller vaginalt spelar ingen roll alls, är inte mer eller mindre taggad på något av det, vad som blir menat för oss och det blir också det bästa för oss! Att kroppen läker snabbare efter en vaginal förlossning gör ju givetvis att det är målet MEN jag är inte det minsta rädd eller opeppad på ett snitt heller vilket jag upplever att många är, många ser det som en förlust att bli snittad och det väljer jag att inte se det som!

En annan sak jag längtar efter är några veckor (hur många veckor vet jag inte än) av kravlös mammaledighet. Bara få vara jag, C och bebis utan något jobb, måsten eller så ett tag. Få gå runt här hemma i mjukis, osminkad och med en bulle på huvudet i bebiskräks. Galet att man kan längta efter det haha men jag gör verkligen det. När jag körde Calle till jobbet i veckan vid 07.30 pratade han om hur trött han var och hur tidigt det var på morgonen varpå jag sa att om ett år är detta sovmorgon älskling - enligt han lät det som en fruktansvärd "sovmorgon" men jag längtar verkligen?!

I helgen ska vi kolla lite barnvagn och så, vi har ju inte köpt mer saker än några få plagg och nu börjar det klia lite i fingrarna och det är ju faktiskt en hel del som ska köpas? Har ni några tips på vad som är bra att köpa och sånt som är helt onödigt?

Gillar