Världens godaste ragu!

Innehåller affiliate-länkar

Hej mina hjärtan! Hur mår ni? Har ni haft en fin helg? Min helg i bilder kommer upp i eftermiddag men nu blir det mat! Och hörni..... Min ragu igår skämtar man inte bort. Om det är något jag saknat sedan jag slutade äta kött för ungefär 1,5 år sedan så är det en riktig ragu, köttfärsås, bolognese ja kärt barn har många namn men denna vegetariska variant kommer få er att tappa hakan. Av C fick denna 10/10 och var något av det godaste jag lagat på länge enligt honom. Perfekt söndagsmiddag. Är ni redo för recept?

Vegetarisk Ragu

Allt i denna rätt är en smaksak, smaksätt som ni vill och ta bort/ändra det ni vill?

Jag höftar ganska mycket men detta är vad jag har i min veggoragu:

- 250 gram formbar vegofärs

- 1 burk krossade tomater

- 1,5 msk tomatpuré

- 1st gullök

- en stor riven morot

- en rejäl stav blekselleri

- 3 st klyftor vitlök (låter mycket men kommer bli jättegott när den får bli mjuk, söt och god i långkoket)

- 2 msk hackade soltorkade tomater

- 1 st grönsaksbuljongtärning

- 2 dl rött vin

- torkade örter som basilika, timjan, oregano efter smak

- Små tomater

- Persilja

- Parmesanost

- En skvätt grädde om man önskar

- Salt och peppar

- Din favoritpasta!

Såhär gör du:

1. Värm på en bra mängd olivolja i en gjutgärnsgryta, fräs vegofärsen ordentligt så den får fin färg och textur, ett viktigt steg i en bra vegetarisk bollo. Den blir lätt gummiaktig och seg annars, så ordentligt med färg på den innan vi kör i kryddor, lök och vitlök.

2. När löken fått svettats med några minuter går vi i med tomatpuré, riven morot och riven selleri.

3. Addera soya, finhackade soltorkade tomater, rött vin och grönsaksbuljongen. Låt vinet koka lite innan ni kör i burken med krossade tomater. Fyll upp den tomma burken med vatten och kör i grytan! Salta och peppra efter smak, det är också gott att ha i lite chiliflakes!

4. In i ugnen med kalaset (grytan) på 170 grander i 90 minuter. Kolla av den efter ca 45 minuter och rör om!

5. När det är ca 10 minuter kvar i ugnen så kokar ni pastan efter anvisningarna på förpackningen (salta vattnet ordentligt, det ska vara salt som medelhavet!)

6. Vänd ner halverade småtomater, parmesan, hackad persilja och en skvätt grädde (om man vill) i grytan! Därefter vänder ni ner pastan och toppar med ännu mer parmesan och persilja, och extra svartpeppar!

7. Servera och njuuuuuut!!!!

PS. Vill man ha den vegansk kan man bara byta ut grädden och parmesanen mot växtbaserat alternativ eller strunta i det, funkar lika bra!

LÖJLIGT GOTT!!!!

Gillar