Tisdagstankar

Helgens Snapshots

Sovmorgon // Ny kudde // Mamma och pappa när dem ser Meja utanför haha!

Börjar komma iordning hemma // Fika i skogen // "no make up" look inför skypemöten!

Goooodmorgon kära ni! Har ni haft en fin helg? Min helg spenderades till mesta dels hemma faktiskt. Jag tränade, lagade mat och umgicks med nära och kära, typ så som man "borde" just nu. Känns som att jag för bara 2 veckor sedan inte riktigt tog situationen som råder över hela världen just nu på tillräckligt mycket allvar men nu, när man verkligen märker hur Sverige och världen påverkas tycker jag det är så fruktansvärt. Läskigt.

Vi i Sverige är så himla naiva inför kriser som denna, "det kommer inte hit" och att vi alltid litar på vårat skyddsnät i perioder som dessa. Har redan ett flertal vänner som förlorat jobben, sett mina favoritställen fått klappa ihop och har en mormor jag mer än gärna hade hälsat på i dessa tider. Alla är påverkade, alla är chockade av situationen. Det går inte en kväll utan att jag och C diskuterar detta hemma. Det är ju allt man tänker på?

Skogen är fantastisk, där har jag spenderat mycket tid nu på senaste. Långa promenader med Meja, bara lunka runt mitt i skogen, känna doften av skog och se solens strålar mellan dem höga träden. Även om jag förstår att detta är riktigt jävligt för många så får vi som kan försöka se det positiva i detta. Här är min lista som kanske kan pigga upp er där hemma:

1. Tänk att så många av oss faktiskt kan jobba hemifrån! Det var en omöjlighet för ett par år sedan. FaceTime möten, telefonkonferenser och mail är det bästa vi har just nu. Uppskatta att vi kan både se, höra och prata med någon via skärmar!

2. Tänk vad miljön tackar oss för denna perioden. Inga onödiga resor görs, knappt några flyg som lyfter och landar, vi upptäcker våran omgivning istället för att åka iväg. Vi behöver våra svenska livsmedel nu mer än någonsin och det är helt fantastiskt enligt mig.

3. Mycket tid spenderas hemma, ta vara på tiden och gör de saker du annars inte haft tiden till. Rensa garderoberna, måla om, möblera om, välkomna in våren och ny säsong i ett rent, fräscht och välorganiserat hem! Det har faktiskt jag och C gjort, jisses vad vi fått gjort saker i lägenheten nu!

4. Sov ut. Är det någongång i livet man inte måste vara uppe prick 07.30 så är det nu (för dem som kan och inte har tider att passa). Jag själv har inte vart uppe 06.30 som jag brukar utan har sovit ut till 08 nu under denna perioden, det för mig är ett stort kliv ur min OCD zone haha. Men vad skönt det är!

5. Gör mysiga saker hemma som hemmaspa, laga mat eller baka, sticka? Läs en bok eller plöj igenom en hel serie som du älskar. Pröva en ny grej, meditera? Yoga? Det finns ju en uppsjö av videos på youtube, se och lär!

Jag förstår att dessa "tips" kanske inte når fram rätt till alla, alla har inte möjligheten att vara hemma men för er som kan och tycker det är tråkigt och jobbigt att inte få leva på som vanligt så kanske detta kan vara nån form av pepp. Jag såg nämligen en video av en tjej från Kina på IGTV där hon pratar om hela situationen och hur den faktiskt är och att hon försökt vända på det och se det som ett tillfälle att pausa i livet. Omge sig med sin familj, tillåta sig själv sova ut och gå runt i mjukis. Meditera mycket och vara tacksam över livet. Och jag tyckte det var något fint i de klippet. Trotts helvetet för många, både i Kina men även i resterande delar av världen som är som mest påverkade så försökte hon se allt från en annan sida.

Kram och ta hand om er!


Gillar