SANNAS JUL del 3 - JULMYS I GÖTEBORG

I samarbete med Göteborg & Co

Ber om ursäkt i förväg för dåliga bilder, det är inte helt lätt att vlogga, lägga upp stories under en hel dag samtidigt som jag ska fota till bloggen heheh. Men jag är så taggad på vloggen, ni kommer älska den!

Kronhusbodarnas julmarknad

Vi startade dagen med julmarknad och fika i Kronhusbodarna som är den äldsta julmarknaden i Göteborg. Det är verkligen så himla mysigt där, jag upptäckte området när jag började 1an i gymnasiet precis brevid! Fun fact😉

Man kan handla massa gott, tycker det är så så mysigt med julmarknader!

Fint initiativ av Lions International, de samlar in glasögon till synskadade i runt om i världen. Så har ni ett par glajjor över så sväng förbi och lämna in dem!

Stoppa för en bild eller två!

Vi hade verkligen tur med vädret igår, solen sken, det var perfekt fotoljus ;) och så härlig luft att vara ute i!

Lejontrappan

Vid lejontrappan vid Brunnsparken har dem satt upp ett julhjärta, där kan man fota mysiga bilder, kanske ett julkort till och med? Väldigt fint är det iallafall! Ni såg säkert även min story där jag klippte in calle haha ;)

Palmhuset:

Okej, detta är det fotovänligaste stället i hela Göteborg och i årets julhälsning presenterar Palmhuset installationen Herbarium av designen Hanna Wendelbo. Gå dit och kika på den, såg en magisk blomstervägg precis i entrén som jag tycker ni bör kika på om ni har vägarna förbi!

Resultatet! Ni fattar ju, gå dit bara!

Haga och vintageshopping

Jag skulle verkligen rekommendera er att gå hit en lördag eller söndag d�� det är julmarknad på hela gatan som ni ser på bilden nedan. Där du kan finna allt från smycken och keramik till delikatesser och kransar, allt som hör julen till helt enkelt. Det är så sjukt mysigt att bara strosa igenom, jag tror jag ska dit en sväng i helgen. Det finns också jättemycket mysiga butiker i Haga och bra vintageshopping så det borde ni spana in. Det perfekta stället att gå till om ni har brist på inspiration och vill hitta något till årets julklappslek!

Hittade jättefina linnegardiner inne i en inredningsbutik som heter "Tell me more store" som jag är lite sugen på inför flytten. Perfekt färg! Butiken ligger på Haga Nygata 29!

Bara ett stenkast ifrån Haga ligger Myrornas järntorget. Och vi svängde förbi i hopp om att hitta den perfekta kavajen och det gjorde vi! Köpte båda två ovan för ca 100 kronor kavajen, som hittat! Jag vill verkligen uppmana er till att shoppa mer vintage. Bara för att jag länkar plagg osv betyder det inte att det inte finns att köpa second hand. Gå gärna och kika vintage först innan ni klickar hem nya grejer, jag vill inspirera er till outfits men inte till att jämt köpa nytt <3 Jag menar kolla hur perfekt kavajerna ovan är, 100 spänn styck, bra för plånkan och miljön!


Den sjungande julgranen

Efter detta svängde vi hem till mig och tog på oss lite varmare kläder eftersom vi skulle vara ute hela kvällen. Vi svängde förbi Da Matteo vid Viktoria passagen och köpte varsin varm choklad (tips är att köra havremjölk istället för vanlig mjölk, mycket godare enligt mig) innan vi gick till Den sjungande julgranen vid kunsportsplatsen. Det är en kör som sjunger julsånger varje dag fram tills den 21/12, klockan 18.00 och 18.30!

Detta var typ mysigast på hela dagen! Bästa sättet att komma i julstämning på, kören sprider verkligen glädje över stan!

Därefter promenerade vi bort mot.....

Jul på Liseberg!

Under julen förvandlas, som ni säkert vet, Liseberg till ett vinterparadis. Snö, granar, polkagrisar och tomtar pryder fint äventyrsparken, där du även kan hälsa på tomten himself i hans tomteverkstad, gå på gameldagsjulmarknad äta brända mandlar och dricka glögg. Och åka karuseller givetvis!

Ni kommer förstå hur mysigt detta är när ni ser min Vlogg på söndag! Men vi strosade runt, kollade på is-showen, drack glögg och åkte karuseller.

Ida drog med mig till Valkyria för första gången och jag trodde jag skulle dö, hade sånt katastrof tänk både innan och efter men det var SÅ roligt. Ni måste åka den! Tyvärr får man varken filma eller fota på grund av säkerhet men hade nog inte kunnat dela det materialet oavsett haha.

Jag älskar verkligen laktrits, jag och Ida delade på Salmiakstången ovan och rekommenderar starkt den! Och även här kan man hitta bra julklappar både till julklappsleken och/eller till någon du tycker mycket om!


Andra mysiga julaktiviteter i Göteborg:

Utöver det vi gjorde igår så skulle jag även vilja slå ett slag för Julklappsvagnen. Varje år åker stadsmissionen runt i Göteborg med sin julpyntade veteranspårvagn och samlar in julklappar till göteborgare i utsatthet.

Just detta skedde den 7/12 men det finns andra ställen du kan lämna klappar till under jul bl.a. Gothia Towers (Räddningsmissionen t.o.m 18/12) och Hotel Post (Steve Angello och hans initiativ "För Vårt Sverige” t.o.m 16/12). Alla dessa tar emot oinslagna presenter eller presentkort till barn i mindre bemedlade familjer. Jag tänkte ta mig dit och skänka några klappar, och det tycker jag ni också ska göra!

Video ifrån julklappsvagnen 2018:

Två andra tips som jag inte tycker ni får missa när ni befinner er i Göteborg är Innerstadens Julskyltningstävling och Skärgård i advent. Precis som alla andra år arrangeras en årlig julskyltningstävling där du mellan första och tredje advent kan uppleva juldekorerade butiksfönster mitt i city. Det är mängder med butiker som är med i detta, exakt vilka dessa är kan du läsa om HÄR!

Ett superbra tips om du vill hämta lite inspiration till julpyntet hemma eller om du bara vill få julkänslan, köp en kopp glögg/varm choklad/kaffe/te och ta med någon!
PS. några av butikerna vi besökte under förra samarbetet “Höststaden” är med (HeyDay & Pop Boutique) vore så kul om ni skickade till mig när ni varit där och om ni hittat något!!

Skärgården i advent! Varje lördag fram till jul och i December finns det extra många anledningar till att ta sig ut. Med båten som avgår från Stenpiren tar du dig enkelt ut i skärgården där du varje lördag under fram till 21 December kan uppleva musik, lokalproducerad mat och dryck och en mängd annat som hör julen till. Barn och hundvänligt dessutom vilket är ett stort plus!

Nu på fredag också så är det lucia i saluhallen kl 13.00 redan nu på fredag, jag ska själv dit och kika, har hört att det ska vara supermysig så är ni i stan rekommenderar jag verkligen att ni går förbi där!

Som jag nämnde i början av inlägget så är jag så himla taggad på att ni ska få se vloggen från denna mysiga dag, den publiceras redan nu på söndag så då får ni gå in och kika! Och gör ni något av detta så hade jag vart så glad om ni skickade nån story till mig, vill se när ni julmyser!!! (Kan lova att reposta alla fram tills jul!!)

Gillar