Sanna tipsar: Hundvänliga ställen!

Sanna, Meja, Q and A

Meja på Levantine

Jag har fått ganska många insta-dms och kommentarer ang. att vi har med Meja på restauranger och caféer, vart man kan gå och inte, hur hon "ställer sig" till det osv osv. Och även fast vi bara haft henne i lite drygt en månad så har vi ändå fått testa på det ordentligt med tanke på att vi bor väldigt centralt och ofta är på språng, lunchmöten osv. så får hon följa med!

Men först å främst, något som är väldigt viktigt att tänka på är att alla hundar trivs inte i stan, vissa hundar blir jättestressade i city-miljöer och trivs inte alls på restaurang och caféer. Som tur är så är våran hund KOLUGN i city miljöer, hon vill gärna va med och hälsa på andra människor och stormtrivs på restauranger och kaféer!

Mina tips på hundvänlig restauranger:

Levantine, Kafé Magasinet och taverna averna är superhundvänliga och har dessutom egna hundmenyer- hur mysigt...

Sedan är Tacos & tequila, Barabicu, Zamenhof och fik som Allora, Johan Nyström vid NK, Da Matteo och JOS också jätteschyssta och låter en ta med hunden oavsett om man sitter inne eller ute. Oftast är det mest okej med små hundar, vilket jag tror och hoppas att alla hundägare förstår. Jag själv skulle inte ta med en stor schäfer in på en liten restaurang, dels för att det finns dem gäster som kan vara hundrädda och för att restauranger inte ska få massa hundhår i lokalerna (inte superfräscht att få in det i kök, maten exc ellerhur?)

Matbutiker vill inte ha hundar vilket som kan bli problem om man har en valp man inte kan lämna eller är på språng med hund men ICA i rosenlund är faktiskt okej med små hundar, vilket är sjukt tacksamt då jag ALDRIG skulle lämna våran hund fastkopplad utanför butik. Man får helt enkelt kolla med personalen på sin lokala matbutik, fjäska lite så kan det faktiskt gå!

Är du osäker är mitt tips är att ringa och kolla innan, har du liten hund - säg det - för det tror jag är mer uppskattat och okej med restaurangen/kafét. Det är sällan det inte är okej, tror jag blivit nekad 1 gång och det var på Avalon (så gå inte dit med hund, men gärna utan hund!)

Hoppas detta hjälpte er med hund i götborgstrakterna!

Puss och kram! Sanna 

Gillar