Restaurang tips - Göteborg

Äntligen tog jag tummen ur och fick färdigt detta! Tänkte göra ett likande inlägg fast med Köpenhamn i framtiden, hade det vart skoj?

Frukost

Ska jag vara helt ärlig så äter jag väldigt sällan frukost ute, men när jag väl gör det så blir det automatiskt att jag går till något av dessa två ställerna:

JOS / Kafé magasinet 

JOS har fräsch frukost - Acaibowls, smoothies, avocadomacka exc. vilket som är supernice! Väldigt lugnt och mysigt att starta dagen där, min favorit-jos är vid domkyrkan i Göteborg!

Kafé magasinet - Klassiska frallan och en god kaffe hittar du här, också otroligt mysigt kafé men det ligger lite off på långgatorna därav så är man där så sällan!

Fratelli gridelli, Bar Foxx och Da Matteo är också tips på bra frukost ställen!

Lunch

Tyvärr så finns det dåligt med bra lunchställen i Göteborg. Här är tre tips, ett på en finare restaurang men med grym lunch och två som är lite mer street food men gott och billigare.

Restaurang och hotel Avalon

Överlägset Göteborgs bästa lunchrestaurang. Alltid bra standard från köket, supertrevlig och hjälpsam personal, man får en egen liten salladsskål med "dagens" sallad och tre olika sorters bröd innan lunchrätten. Tror deras dagens brukar ligga på 135 Kr De har också alltid dagens vegetariska, oftast någon god sparris risotto eller likande! Alltid superbra och trevligt om man är sugen på långlunch eller om ska på lunchdejt.

Jinx Foodtruck och Bejing 8

Två stycken asiatiska pärlor i Göteborg! Båda ligger på Magasinsgatan och har verkligen superbra lunch-käk. Fräsch mat, mycket vegetariskt och mycket SMAK. På Beijing brukar jag ta hotpot (veggo) eller deras fläsk-bao. På Jinx serverar dem mest soft-buns, som förövrigt är magiskt goda.... Deras tofu-softbun är rikigt smarrig! Tror dem tar mellan 75-95 på båda ställerna för lunch!

Andra bra lunchställen är JOS hälsocafe, Hedlunds havsbar, dorsia (lyx) och Enoteca Signore (bra carbonara och räksallad).

Middag

Det finns så mycket restauranger att tipsa om men jag tänkte ge 3 tips som alltid gör mig nöjd!

Bord 27 och Natur

Samma ägare på båda därav lite lika varandra, väldigt mycket Köpenhamn över deras koncept. 3-4 rätter för ett rimligt pris med enkla råvaror. Har mycket vegetariska alternativ. Bord 27 är lite mer fransk-inspirerat medans Natur är mer nynordiskt. Avslappnad stämning på båda restaurangerna och har väldigt trevliga servitriser! Ta gärna två förätter då dem är riktigt goda på båda ställerna. Naturs råbiff är verkligen to-die-for.

Levantine

Kända för sina moules frittes, för dem som äter det! För övrigt ett avslappnat ställe, hundvänligt och har jättebra mat med mycket franska influenser. Perfekt om man vill äta middag men inte vill sitta på ett tyst ställe. Också toppenställe att ta ett glas vin och äta chark på + har jättegoda drinkar! Gå dit!

Andra bra ställen är Barabicu, Dubbeldubbel, TOSO, Mr.P och Tacos and tequila!

Fine Dining 

Jag har vart intresserad av fine-dining ganska länge, jag älskar den typen av restauranger då jag brinner för matlagning och viner på hög nivå. Är ni inte intresserade av detta så strunta i att gå på dessa restaurangerna, då är det bara svindyrt. Meeeen är ni fine-dining nörd (som jag) rekommenderar jag verkligen dessa två restauranger:

Upper House ( 1*Michelin) 

Här var jag senast för ett år sedan, perfekt mellan sommar och höst med råvarorna. Vi provade verkligen rubbet, stora avsmakningsmenyn och prestige vinpacket till detta - för att testa ALLT när man väl var där. Och jag allt var bra förutom typ 2-3 av 20 rätter. Resterande var felfritt och hur bra som helst. Vinerna och deras egna hantverks-öl var också riktigt riiiktigt bra. Mina favoriter då var en av amisserna, deras Hönökaks tolkning och deras anka med rödvin/körsbärs reduction.

Extra plus var deras fantastiska dukning, Zalto glasen OCH den magiska utsikten över Göteborg, det är något speciellt över upperhouse som jag inte kan sätta ord på. Vill dit nån gång snart igen!

Restaurang SK (*Michelin)

Firade min 20 års dag här med min familj. Kunde inte ha fått en bättre middag - detta var verkligen hur gott som helst - rakt igenom! Och jag måste säga att dem är riktigt duktiga på att matcha mat och dryck. Rekommenderar verkligen att låta personalen få lite fria händer på denna restaurangen. De serverar ny nordisk mat med klassiska influenser men är fortfarande med i nytänket. Tipsar verkligen om denna restaurangen för något speciellt tillfälle, typ om man firar årsdag, examen eller likande! Sparrisrätten nedan var så fruktansvärt perfekt god.

Puss och kram! Sanna 

Gillar