Recept: Getost och betor

SannaInnehåller affiliate-länkar

Igårkväll så kände vi (jag) för att laga något fräscht men ändå riktigt gott, lite ost, nötter, sötma, krisp - en jäkligt god sallad helt enkelt. La upp på insta och det var flera av er som ville ha Recept så här kommer det:

Skålen kommer ifrån Lyckåsen och besticken hittar ni HÄR

Steg 1, rosta betorna och grönkålen! Jag mixade gulbetor och rödbetor, det var det jag hade hemma. Rödbetorna rostade jag i ugn i ca 20 minuter, med salt peppar timjan och olivolja! Rödbetorna värmde jag i panna med lite smör, hade köpt förkokta betor (för att jag är lite lat + att jag inte vill ha rödbeta i hela köket).

Grönkålen lägger jag in i ugnen sista 6/7 minuterna, själva grönkålen river jag i mindre bitar för hand och masserar med lite olivolja och tryffelolja (testade det för första gången igår och herrejesus vad det var gott) samt lite salt och peppar. Adderade lite tryffelolja i slutet för en liten extra tryffel-umf.

Här någonstans i matlagandet så vispar jag ihop en salladsdressing, gjorde en fransk variant med dijonsenap, vitvinsvinäger, honung och olivolja. Och lite salt och peppar såklart. Blandar ihop den lite efter smak, har i mer honung om det behövs osv osv.

Därefter är det dags att montera ihop salladen, lite salladsmix av nått slag i botten (man tager vad man haver) därefter på med betorna, smula över getosten och häll över lite dressing (osten kommer nästan smälta lite på dem varma betorna😍 Och på med grönkålen och lite nötter av eget val. Jag hackade upp lite macadamia nötter då jag hade det nära till hands och för att dem är så sjukt goda. Passar perfekt till en sånär maträtt. Sedan kan man ha på lite extra dressing. Om man vill.

Och Voila! Så vart det klart!! Nomnomnom.

Gillar