Nya restriktioner

Jag och min mormor under en promenad för några veckor sedan, längtar tills att jag får krama om henne igen!

Måndag, ny vecka, nya restriktioner. Personligen så tycker jag att dem nya restriktionerna är bra och behövs, obviously kan inte vi (mestadels unga) svenskar sköta oss tillräckligt bra utan viruset fortsätter spridas och kurvorna ökar återigen. Vissa påstår att läget är värre än i våras och det är faktiskt skrämmande enligt mig. Jag själv hade en nära familjemedlem som låg inlagd på östra sjukhuset på grund av viruset och jag vill absolut inte se det hända igen. Jag vill kunna fira jul med min mormor och jag tror att många av er känner likadant så nu får vi ALLA ta vårat god damn ansvar. Det är ju så lätt? Något jag heller inte kan förstå är att folk fortsätter gå ut och festa, gå på halloween-tillställningar som att inget har hänt efter att vi fått dessa nya rekommendationerna. Jag förstår att man inte vill sluta leva men om alla tänker till en extra gång, håller extra mycket avstånd, inte gör onödiga turer på stan och använder sig av sunt förnuft tror jag vi kan fixa denna vågen också.

Några tips på hur man kan hjälpa till med små små handlingar:

1. Handla 1 gång i veckan och ensam, på så sätt minskar vi trafiken av männiksor i matbutikerna.

2. Träffa vänner utomhus, ta en promenad eller köp med mat från erat favoritställe. Sätt er inte på fik, restauranger exc. i onödan om andra mer distanserade alternativ finns!

3. Kan du jobba hemifrån - gör det. Tro mig jag vet att det inte är skitkul att jobba hemma, utan kollegor, kafferaster och gött snack men det är en sån liten liten period nu så kan man, ska man!

4. Promenera istället för att åka kollektivt. OM ni kan såklart!

5. Handla på nätet istället för i butik om ni kan! Typ ALLA kör hem nuförtiden så utnyttja det.

6. SNÄLLA - 3 veckor utan att springa runt på stureplan och avenyn klarar vi av? Håll er borta från fest och nattliv. Jag själv hade aldrig kunnat sköta mig exemplariskt i en sån miljö om jag vart berusad och har svårt att tro att någon annan gör det heller.

Klistrar också in råden här nedan ifall någon av er missat läsa dem!

" Allmänhet:

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

• Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

• Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Verksamheter:

• Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

Arbetsgivare:

• Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

Råden börjar gälla från och med torsdagen, 29 oktober."

Kram och ta hand om er! Nu får vi jobba tillsammans för att bli kvitt denna pandemi.

Gillar