Nu är jag min egna chef + kaos med preventivmedel

Bilder ifrån förra veckan på Brännö.

Heyyyyy hörni! Har ni en bra vecka? I have!

Jag har sedan vi sågs sist jobbat min sista dag på jobbet. Alltså jag vet aldrig igen när jag kommer "gå till ett jobb". Lite läskigt men extremt roligt. Detta är min första arbetsvecka som "bloggare på heltid". Gud vad det lät töntigt, måste komma på något coolare utryck om någon skulle fråga mig vad jag jobbar med. Influencer låter ju så lökigt ellerhur. "Jag jobbar med sociala medier" det låter kanske lite mer vettigt eller? Vad tycker ni?

Har hittills ställt klockan tidigt varje morgon, får ju sån ångest om jag sover längre än 08. Känner mig värdelös och lat, inte för att jag tycker andra som sover ut då och då är det men jag måste komma igång med dagen. Checka mailen, gå ut med hunden och kokat kaffe innan 09. Jag tror på rutiner, man mår bra av det. Skriver långa listor som ska checkas av innan dagen är slut. Har också insett hur mycket tid detta faktiskt tar, timmarna framför datorn med jobb springer iväg. Helt plötsligt är klockan eftermiddag och jag måste springa iväg för att inte bli sen till vänner osv. För det har jag gjort mycket denna veckan, ätit middag med vänner och nära. Shoppat lite på stan (ska visa er). Bara njutit av sommaren i Göteborg. Och idag ska jag hem till en tjejkompis och grilla ett gäng, så mysigt.

Men, anledningen till att jag checkar in och skriver lite är för att igårkväll så postade jag en storie på min Instagram där jag bad er berätta era erfarenheter av preventinmedlet natural cycles. Och det var inte bara jag som hade frågetecken kring denna typ av preventivmedel, mängder av er var också intresserade och ville veta MER. Det var sjukt olika åsikter och erfarenheter, nästan 50/50, vissa ÄLSKADE det och andra sa bara nej det funkar inte. Jag tror själv att om man ska använda det måste man vara väldigt noggrann med mätningen och INTE slarva.

Och anledningen till varför jag är intresserad av att testa (har säkert tänkt på det ett år) det är för att jag har haft så. mycket. problem. med mina preventivmedel som jag prövat. Precis som typ alla andra tjejer som avskyr sitt preventivmedel. Drömmen hade ju verkligen vart att inte ha något alls och bara vara som man är UTAN att riskera att bli gravid (och gud vad många det var som trodde jag vill andvända det för att planera bebis, NEJ NEJ NEJ inte än...). Hur som helst, därför är jag jättesugen på att testa natural cycles. Och vad jag har förstår så kan man ställa in den på att "inte bli gravid" och det hade ju vart magi om det funkar som det ska.

Det är ju egentligen ganska sjukt att vi tjejer verkligen tar oss igenom alla möjliga varianter och hormoner bara för att det är enklast så, blir lite trött faktiskt :)

Just nu har jag hormonspiral och asså, jättebra när det är bra men jag har ont i magen nästan varje dag, min pms har tredubblats och jag är så trött på det. Och vet många som har exakt samma problem. Så är det någon av er som har erfarenheter av Natural Cycles som har använt det för att INTE bli gravid? Något annat tips?

hundra kramar

Gillar