Life update

Än än gång tittar jag in, allt för sällan men det får vara så just nu. Mår ni bra? Jag mår väldigt bra just nu. Är lycklig, inte superstressad som jag brukar. Har lite mina ducks in a row vilket som känns så skönt. Dock har jag inte alls vart aktiv på Instagram dem senaste dagarna. Har verkligen velat lämna utrymme för de som kämpar i kampen BLM. Jag själv kommer aldrig förstå hur det kan vara såhär 2020. Mänskligheten är så jävla pinsam. HUR kan man behöva ha manifestationer och demonstrationer med rubriken "black lives matters" översatt på svenska "svarta liv räknas". Varför, VARFÖR skulle inte svarta liv räknas? Jag kan inte förstå.


Jag som vit priviligerad kvinna har fått mig en sån tankeställare dem senaste dagarna. Visst, jag inte valt att födas som vit och "lyckligt lottad" men jag är det och jag måste, precis som du som läser, ta mitt ansvar. Hur då då? Det är en svår fråga men jag är nu medveten om hur läget ser ut i världen, racismen tar tyvärr mycket plats MEN anitracismen måste ta MER plats. Jag kommer aldrig kunna förstå hur det känns att bli utsatt för racism men jag vill vara en del av kampen. Om du som läser detta också vill det så har jag 3 saker man lätt kan göra för att visa ditt stöd:

1. Lyssna, lär och förstå - Genom att tex. Lyssna på Raseriet podden, Läs artiklar, Följa BLM sidor på instagram och inte bara scrolla förbi. Häng med i nyhetsflödet.

2. Bli medveten om det vita privilegiet - Det är tystnaden från andra vita som gör att rasismen kan fortgå, enligt mig är det bättre att dela något litet än inget alls. Skicka vidare till vänner och familj.

3. Skriv under protester och namninsamlingar - Det tar ett ögonblick och är helt gratis. Här är 3 sidor som skrivs under på en millisekund: https://www.change.org - https://colorofchange.org/campaigns/active/ och https://www.wecantbreathenational.org

Jag själv deltog inte i demonstrationen igår för att hylla George Floyd i Göteborg på grund av att nära familj är i superriskzon för Corona MEN jag följde den via nätet och blev så glad när jag hörde en polis berätta att dem är så imponerade av de som var ansvariga för demostrationen. Det såg verkligen så himla fint och organiserat ut. Ett stort WOW till er. Jag själv bor nära där det ägde rum och såg från håll att avståndet såg ut att hållas helt okej trotts att det var så mycket människor. Så coolt.

Jag vill inte se mina barn växa upp i en värld där racism tar plats. Jag hoppas att ni känner likadant. NU ska jag återgå till jobbet! Jag är absolut ingen journalist och har otroligt svårt för att få fram vad jag verkligen menar i text (vilket många av er vet om nu) men det är värt et försök.

Ta hand om er!

Gillar