köpenhamn - ÄTA OCH DRICKA

Som ni vet så har Köpenhamn en lite extra speciell plats i mitt hjärta. Och eftersom jag ska dit imorgon så har man ju lite av en lista på saker man måste ha gjort innan avfärd hemmåt, här är några av mina tips!


En öl i nyhamn

Även om vädret inte är helt hundra ska man ändå alltid ta en öl i nyhamn (eller ett glas bubbel om ni inte gillar öl), de finns alltid filtar och värmelampor så oroa inte er för lite kyla. Men en stor krispig Carlsberg i nyhamn är ett måste!

Bruncha

Skippa frulle och kör på brunch, i kph finns det så mycket fantastiska brunchställen som inte finns hemma här i Göteborg, knappt ens i Stockholm. The union kitchen är magiskt och deras eggs Benedict med grönkål är MAGISK och för att inte tala om deras instavänliga cappucinos.... Just do it!

Lång middag

Köpenhamn är ju restaurangernas jäkla stad asså, jag kan aldrig få nog av deras utbud av grymma restauranger och om man väl är där så tipsar jag om att köra avsmakningsmeny (långmiddag). Det blir liksom mer än bara en middag och går man på de vanliga städerna som Mash, victors, sticks and sushi eller typ Pluto/fiat blir det ändå lika dyrt som om ni testar ett avsmak på tex Den lille fede, No.2, Trio, Kofoed. Ställen jag vill och måste testa snart är BRACE och pony kbh.

Har ni frågor om detta ämne så slide in to my minsta dm´s för jag är mer än taggad på att hjälpa er.

After dinner drinks

Eller varför inte innan-middags-drink på någon mysig cocktailbar. Just nu är min favorit utan tvekan Balthazar som är så jäkla bra. Deras drinkar och cocktails är verkligen ett hantverk (inser själv hur nördig jag är i skrivande stund). Är ni där måste ni be och få deras mandlar också som är så jäkla goda!!! Och testa deras "Lemon cheesecake" martini. Behöver jag ens säga något annat?

Andra mysiga ställen för en finare drinkelidrink är Brönnum och Ruby, eller ett glas champagne i Dotel D´ángleterres bar!

Jag på Kokkeriet (magisk finedining restaurang) // Kött på ett magsikt vis på NO 2

Kaffe och brunch på The union kitchen

Återkommer med mer tips efter helgen!

Gillar