Kikärtspasta med soltorkadetomater

Innehåller affiliate-länkar

Glömde helt av att dela med mig utav denna pastan som jag gjorde i somras, som flera av er nu. har påmint mig om att dela receptet på! Och som många av andra recept jag delar så är det något dem flesta tål och kan äta, veganskt, glutenfritt och laktosfritt. Vill man kan man ju slänga på lite färsk parmesan för att lyxa till det lite! Men det är också väldigt gott som det är!

Du behöver: Kikärtspasta efter instruktionen på paketet (vet att det låter riktigt kefft med kikärtspasta men denna HÄR klick är faktiskt skitgod!).

Såsen är för typ 2-3 portioner och då behöver du: Soltorkade tomater i olja ca 8 st tomater , cashewnötter ca 1 dl gärna blötlagda en stund innan, lite näringsjäst ca 2 msk (alt parmensan), vitlök 1 klyfta, timjan har du färsk så en näve, torkad 1 tsk och saften och zesten från en halv färsk citron. Salta och peppra också såklart! MIXA MIXA MIXA tills den blir krämig som om det vore grädde i (har du aldrig gjort cashew baserad sås innan kommer du bli amazed). Smaka av och tillsätt mer av det du önskar, jag brukar nästan alltid köra i liiiite mer citron!

Koka pastan och vänd därefter ner såsen i den varma pastan, voila!

Tips på topping: Rostade kikärtor (blanda kikärtor, salt, olivolja, chiliflakes och paprikapulver - in i ugn i 10 min på 170 C), lite baby gem sallad.

MUMSFILLIBABBA! (Tyckte även lillskruttan)

Nu får ni hjälpa mig! Vad vill ni mer ha recept på? Vad gillar ni för recept bäst?

Gillar