Höst-pepp

Nu när hösten kör igång finns det ju två vägar att hamna på, höstdepp och höstpepp. Och för att inte hamna på det förstnämnda tror jag det är viktigt med rutiner men framförallt mål! Att ha saker att se fram emot är så sjukt viktigt när det börjar bli mörkt, stressigt och i allmänheten ganska trist. Men hösten kan ju också vara fantastisk på många sätt, men börjar lite på ny kula, tar nya tag. Man får lov att köpa sig lite nya kläder och bara det tycker jag ger en själv en liten pepp!

Mina tips på saker och mål som kan göra din höst lite peppigare:

- Boka en resa och det kan ju vara allt ifrån längre resor till korta weekends. Varje höst vill jag ta en avstickare till Köpenhamn. Det är mysigt med en lite weekend get away samtidigt som det är väldigt lätt att ta sig dit. Sedan ska vi även boka en resa i vinter nu snart, det är ju grymt att ha som morot tills när hösten är över!

- Att börja träna mår ju verkligen alla bra utav, försök göra det till en del av din rutin. Mitt mål är att träna minst 2 gånger i veckan och det kan vara allt ifrån Yoga till en riktig långpromenad, eller ett supersvettigt pass på gymmet. Det du känner för helt enkelt men det viktigaste är ju att man rör på sig!

- Säg JA! Det är ju något man lätt inte gör på hösten för att vädret är trist, man är trött och vill helst bara vara hemma. Försök vara en Ja-sägare och träffa den där kompisen på middag, gå på det där träningspasset som du tänkte banga eller unna dig den där tröjan. Man behöver lite mer YES på hösten!

- Testa något nytt som att till exempel börja laga mer vegetariskt/växtbaserat, kör två dagar i veckan om det är helt nytt för dig. Jag själv har som mål att äta växtbaserat som frukost och lunch 5 dagar i veckan och har hittills gjort det!

- Rensa!!! Mår man inte väldigt bra när allt är i sin ordning? Alla skåp är städade och kläder vikta fint i garderoben? Gör en stor-rensning varje höst och det är absolut ett tips för det egna välmåendet, det är ju satisfying att se allt på sin plats eller?


Vad är era bäst höst-tips?Gillar