den bästa matiga salladen

Innehåller affiliate-länkar

(kanske inte dem bästa matbloggsbilderna men slängde ihop detta igår och gooosh vad gott det blev)

Couscous sallad med rostad sötpotatis och pesto

Slängs ihop på 30 minuter och är perfekt för ett kylskåpsrens, man tar lite vad man har helt enkelt. Men börja med att tillaga couscousen så att den svalnar lite tills servering, läs på paketet det är lättast så, den couscousen jag använder finns HÄR (klick). För lite extra god smak kör jag alltid i en liten sked av min absoluta favorit buljong (klick!).

Sedan rostade jag sötpotatis i mindre bitar i ugn med lite salt, peppar och olivolja, hackade upp lite paprika, gurka, silverlök (som bara är sååå gott i sallader, vi älskar silverlöken här hemma). Körde även i lite rester av en sånn här (klick), har alltid något liknande hemma för lite matigare sallader.

Därefter blandade jag ihopa allt, grönsaker, couscous,sötpotatis med lite extra olivolja, lite pesto (valfritt, jag använder alltid en vegansk pesto som är supergod (HÄR) , lite citron och sedan så toppade jag med lite hummus (färdig burk som alltid finns i kylen hemma).

Till Cs sallad la jag till fetaost och han gav salladen 10/10! Tipsar varmt om denna salladen, perfekt till grillat eller vad som, blev väldigt mätt och belåten då den är så matig och inte bara bestod av massa gröna blad. Gör denna i sommar hörni!! 💗

Gillar