Borta bra men hemma bäst

2 veckors semester slut och jag har laddat batterierna för 2020. Hade planerat att jobba mer under min semester, bara för att, det är ju kul. Men innan jag åkte hade jag varken orken eller motivationen till att jobba alls. Är så glad över att jag inte ens tagit upp min dator ur fodralet. Inte ens gått in på mailen. Inte brytt mig så mycket om att uppdatera ”snyggt” utan bara gjort det jag velat. De bilder jag postat på Instagram är typ allt jag fotat. Lite paus liksom. Välbehövligt. Så nu är mitt batteri laddat på 110%, är nykärare än någonsin, är superinspirerad och råpeppad på 2020. Vilket år detta ska bli!

Och vilka veckor vi haft. Yogat nästan varje dag, gjort roliga aktiviteter, badat flera gånger om dagen. Ätit magisk mat och umgåtts med fina människor. Bali har verkligen sina vackra ställen och vi har haft det så himla magiskt jävla bra men samtidigt så har jag gått runt med en liten klump i magen typ hela resan. Det är sån fruktansvärt dålig sophantering på Bali. Plast, skräp och annan skit ligger verkligen överallt. Jag blir så arg på sånt. Fan man kan inte låta det se ut så, tar man inte hand om sin omgivning? Har vi inte kommit längre? Pratade med lite folk som har koll där nere och tydligen så är det så att sophanteringen måste man själv betala för (väldigt dyrt för Balineserna och de mättar ju hellre sina barns magar än att tänka på soporna såklart!!) och därför kastar dem iväg det bara så dem själva "slipper" ta hand om det. Och hundarna, som ni sett att jag försökt lyfta lite på min storie (tack för alla fina ord och hjälp).

Eftersom att jag älskar hundar, tycker att det är världens finaste djur så får jag fann magsår av att de hundar lida. Vissa av de hundar jag sett under dessa två veckor får mig att gå sönder inombords. Hundar som är så otroligt undernärda, med sår över hela kroppen, hundar som sitter fastkedjade ensamma vid en stolpe, valpar som ligger lämnade på asfalt, och hundar som har presentsnöre så hårt knutet runt halsen så de knappt kan andas. Hur kan ingen ha lyft detta ordentligt än? Hur kan så många resa till Bali och bara leva loppan och inte säga nått? Jag vet att det är svårt att förändra detta, enligt Balineserna är detta fullt normalt, hundarna ska gå fria på dagarna och komma hem på kvällarna. Alla med halsband har en ägare yada yada yada. Allt det vet jag. Men alla har ingen ägare och far illa däran. Jag kan inte bara se på, leva min lyxiga semester och blunda för det. Jag vill göra något och jag ska tänka ut något här hemma, kanske hjälper jag inte en enda hund men jag har iallafall tagit upp ämnet. Försökt. En dröm hade ju vart att bygga upp ett hund Shelter och hjälpa alla hundarna utan och med ägare, som ett litet daghem typ, införa steriliseringsprogram, vaccinationsprogram osv. Men det är ju lite svårt ifrån Sverige. Ja nu har det blivit lite deppigt här så vi släpper detta för nu, idag tills jag har en plan/idé. Jag var bara tvungen att få ur mig detta. Är så tacksam över Sverige, fan va jävla bra vi har det här. Vi swedes är så lyckligt lottade över våran miljö, sophantering, sociala skyddsnät, djurrättslagar osv. Men men. Vidare till livet här nu och idag:

Vi landade ju som sagt imorse så är gaaaanska seg idag. Calle är iväg och poddar och jag gör tråkig vuxengöra inför flytten nu på fredag, adressändra åt oss båda (säkrast så), ringa el-bolaget, försäkringsbolaget, ändra och boka om vårat städ, boka tvättid och smått planera inför flytten. Redan ikväll kommer Bröderna Flytt med flyttlådor, packmaterial osv. Så glad över att vi kör med flyttfirma. Känns så skönt!

Ska också få färdigt lite lite jobb nu, har lite fakturor som ska skickas och annat pappersarbete men först ut på promenad med lilla fisen. Helvete vad jag/vi har saknat henne. Världens finaste lilla vovve.

Haj!


Gillar