Bästa/värsta med att vara sambos

Nu har ju jag och C bott ihop i lite mer än ett år, och att bo med någon är i stora drag väldigt mysigt och skönt men man får ju inte glömma av att det kan vara lite svårt ibland också. Här är bästa/värsta med att vara sambos:

Det bästa:

Du somnar aldrig ensam vilket som är skönt, även om man inte skedar varje natt så har man en trygghet i att inte somna ensam. Oavsett hur mycket båda jobbar, flänger runt och har sina egna liv så vet man att man alltid ses hemma på kvällen vilket är väldigt skönt.

Om man skulle bråka så har man ingen stans att fly eftersom vi bor ihop, man måste helt enkelt prata och lösa problemet, eventuellt ta en promenad runt kvarteret om man vill bort en stund. Det kan ju vara både bra och dåligt, men jag tror alltid att det är bäst att inte fly utan att lösa problemet så fort man kan!

Man har alla sina grejer på en plats. Det var ju det jobbigaste innan man bodde ihop men ändå typ sov med varandra varje natt/helg. Allt detta konkande av kläder osv. Pjuh att man slipper det.

Middagarna och kvällsmyset... Ofta är det ju att man ändå äter middag tillsammans, antingen att man beställer hem något gott eller så lagar man. Vilket som är ju så mysigt, tända lite ljus, överraska varandra med middag ibland. Och söndagskvällar, bästa med att bo ihop asså!


Det är ekonomiskt! Istället för att pröjsa allt själv, hyra, el, nät, mat, MÖBLER osv så delar man allt på två! Hade ju vart så mycket dyrare att bo i varsin lägenhet som vi pratade lite om innan vi köpte lägenheten då vi inte vart tillsammans så länge innan vi faktiskt bestämde oss för att köpa tillsammans. NO RAGRETS.

Det sämsta:

Den ena städar, plockar undan, tvättar mer än den andra. Hemma hos oss så är det jag och det tär på humöret ibland asså. Ens irritationsbägare blir ju överfylld och rinner över då och då. Resluterar oftast i ett utbrott. Mindre kul men jag tror samtidigt att det är så, en kommer alltid vara mer noggrann med hemmet medans den andra inte bryr sig så mycket. Kanske lite TMI men det är verkligen det ända vi kan bråka om och jag menar, det finns ju värre problem att ha i ett förhållande än städning. Någon som har samma problem?:)

Om man bara vill vara ensam hemma ibland så går det inte. Jag tror inte jag är ensam om att ibland vilja ha lite egentid på kvällarna, få göra lite ansiktsmask i fred, få lyssna på någon urtjejig podd och sitta och tex. blogga för mig själv. Ofta när man bor ihop så borde man göra saker tillsammans på kvällarna när man väl ses. Klart man kan göra dem grejerna jag nämnde ovan oavsett sambon är hemma men ja ni fattar vad jag menar.

Istället för att ha en persons kläder, badrumssaker, sladdar, aparater, osv så har man dubbelt så mycket när man är två. HUR SKA ALLT FÅ PLATS. Detta innefattar ju inte ni som bor i hus och har gott om förvaring men herregud. Om jag bara kunde få hela garderoben för mig själv :) Eller inte ha hans jävla tv-spel som är asfult i vardagsrummet. Ja, det blir en hel del saker här och var.

Som ni ser så överväger ju det bästa (pjuh) över det dåliga. Skulle ju aldrig byta ut hans sketna kalsonger på badrumsgolvet dag ut och dag in mot att bo ensam utan honom. Vad är era bästa/sämsta med att bo sambos? Tycker det är så kul att diskutera detta!

Gillar