Att turista I sin egna stad

I samarbete med Göteborg & Co.

För ett par veckor sedan så medverkade jag i en inspelning tillsammans med Göteborg & Co. Inspelningen är en reklamkampanj i tre delar fokuset var att jag bjöd ner två profiler, Sabina Decireé och Amalia Brauns till min hemstad Gööötlabörg för att ta dem till lite smultronställen och visa dem runt i lite olika stadsdelar i centrala Göteborg.

Det var supermånga av er som frågade om min jacka och den hittar ni HÄR

Första dagen så började vi med att checka in mina två gäster för helgen på hotell Clarion Hotel Post, har själv varit där på staycation och kan verkligen rekommendera det hotellet. Efter incheckning så tog vi oss till Nordstan och gick till Gina Tricot för att hyra en partyoutfit inför kvällen. Dem erbjuder en tjänst som heter "Rent your party outfit" där man kan hyra kläder istället för att köpa. Hållbart och bra! Ni hjälpte mig att välja ut enoutfit via min instastory (ni har bra smak måste jag säga). Därefter svängde vi in på Scorett för att hyra ett par passande skor till kvällen. Dem erbjuder också en uthyrningstjänst. Vi avslutade sedan turen i Nordstan med lite smink-fix inne på Åhlens City där vi blev sminkade.

Därefter var vi superhungriga och svängde in på härliga Beets för varsin sallad och de är ju bara så goda där. Min favorit är "Svampen" eller deras Raw Falafel (som är betydligt godare än vad det låter).

Men vi hade ju ingen tid att förlora så efter lunchen var det dags att springa in på Arkaden (som är en liten lyxigare galleria skulle jag säga). Vi blev bortskämda med en BH-utprovning och nya fina underkläder ifrån Change, fick en gåva inne på Raglady By Tara (som hade så sjukt mycket fint inne). Och sist men inte minst fick vi varsitt Mateus-fat inne på inredningsbutiken Iems, som nyligen öppnat i Arkaden. Perfekt för mig som snart flyttar!!

Jag och Amalia inne på Raglady!

Inne på IEMS!

Gänget och kameramannen Love utanför Heyday, ser ni alla påsarna eller?!

Därefter tog vi oss bortåt mot Magasinsgatan och på vägen svängde vi in på Heyday som har så mycket fint. Dem är verkligen grymma på smycken! Vi svängde förbi några andra butiker på väg till fredagsfikan - Grandpa, vintagebutiken Pop Boutique och Miss Ragtime! Vi avslutade shoppingdagen med en kaffe och kaka på ett av mina favoritcaféer Da Matteo. Jag gick hem och tog en kort naphemma efter en sjukt hektisk men rolig dag innan vi svirade om inför kvällsaktiviteten!

HUR SNYGGA är inte Amalia och Sabina?! Mina nya girlcrushes

Kvällens look, blusen fick jag med mig ifrån Gina Tricot!

Det blev drinkar och lite förrätt på vår "kvarterskrog" Barabicu (jag och C är ibland där lite för ofta). Känner mig verkligen hemma där haha. Maten och drinkarna var lika god som alltid. Efter detta var det dags för lite mer käk på krogen vägg i vägg med Barret som heter Zamenhof. Maten var så sjukt god och fräsch. Allt var veganskt och supergott. Efter maten var det lekdags och vi spelade flipperspel, rundpingis och hade en jättekul kväll. Var hemma runt 00 och stensomnade i sängen efter denna dag. Det tar på krafterna att agera reseledare samt turistinformatör en hel dag!

Vi kickstartade lördagen och inspelningsdag 2 med magisk frulle på Hotel Bellora innan vi tog spårvagnen till Haga. Där var första stoppet Thrive som är en sån bra butik, de säljer bara bra tillverkade kläder, mycket ur återvunna material. Jag köpte ett träningsset där som var tillverkat av gamla plastflaskor. Efter det svängde vi in på Tvåla och Tvaga och fick en liten goodiebag med varsin tvål som luktade så gott!

Lunchen käkade vi på En deli Haga som var mumma! Och efter det så strosade vi runt och mös i Haga, det är ju verkligen så mysigt där. Speciellt på hösten! Vi tog spårvagnen tillbaka till Avenyn och gick i lite butiker innan vi fikade på mitt nya favoritbageri St. Agnes som bara bakar veganskt och jag dog för varenda bakverk. Hon gjorde bla. vegansk prinsesstårta?!? Så gott.

Ser ni eller?!?!?

Efter detta tog vi oss till en av mina favoritbutiker Oles döttrar. Älskar tjejerna som jobbar där, det är två systrar som drivit butiken i flera år. Väl där fick vi massa bubbel och provade kläder, så tjejigt det bara kan bli. Men så kul och härligt!

Vi avslutade helgen på Heaven 23 med varsitt glas bubbel!

Alltså vilken upplevelse detta har vart, så himla roligt att uppleva Göteborg på ett helt nytt sätt. Hittat massa nya favoritställen och butiker och hoppas att ni tyckte det var kul att följa med live från min Instagram under helgen!

På tal om något annat som var riktigt kul med helgen så har jag insett att jag tycker det är skitkul att stå framför kameran och hålla låda. Jag snackade ju mycket med kameran och det var verkligen så kul! Tror man ser det på mig!

För att se miniserien kan ni spana in Göteborg & Co's youtubekanal HÄR!

Tack till Göteborg & Co, A story media och det fantastiska gänget på Nouw / Nine Agency för denna helgen!

Gillar