Allt om min träning

I samarbete med Stronger

Jag får konstigt nog ofta frågor om min träning, min relation till träning och om jag har några tips. Ofta tycker jag att klimatet på sociala medier gällande träning och kost kan vara ganska hetsigt och otrevligt, jag vet inte, det kanske bara är jag som tycker det. Men jag tvekar på det. Det är så sjukt mycket bilder i speglar på gym, ju smalare desto bättre, ju tidigare på morgonen desto bättre.

Och jag själv kan verkligen få ångest av att se det ibland, varför går inte jag upp och tränar 05 på morgonen? Varför kan inte ja se sådär slank och smal (vältränad) ut på gymmet? (för er som följt mig länge så ha jag tidigare pratat om min historia som ätstörd, därav är just träning och kroppshets ett känsligt ämne för mig) Jag hoppas aldrig jag får er att känna ångest över att jag ibland lägger ut att jag tränar, men jag försöker att undvika det. Jag tränar ibland 5 ggr i veckan, ibland färre gånger och vissa veckor inget alls, och känner inget behov av att "visa upp" det? Eller? Jag tränar ju för min skull och ingen annans? Detta kanske blev lite luddigt men jag tror/hoppas ni förstår mig!

Men som sagt, bara för att jag inte alltid visar upp att jag tränar så betyder det inte att jag inte tränar. Jag mår SÅ bra av träning och speciellt av Yoga. Är så glad att jag började yoga i somras, skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan Yoga nu. Det får mig att må så bra, psykisk och fysiskt (vilket borde vara det viktigaste fokuset - att må bra inombords. Lite benefits av Yogan som jag märkt av är:

- Sover bättre

- Hanterar stress bättre

- Jag har blivit starkare/fastare i kroppen av Yoga

- Bättre rörlighet

- Har ett annat lugn i kroppen än innan jag började Yoga

Att man mår bra av att röra på sig är ingen nyhet, men att just komma igång och att hitta sin träningsform kan vara lite klurigt men mitt bästa tips är att testa alla olika typer av träning, gå på olika pass för att se vad du gillar bäst. För mig var det att testa lite olika typer av Yoga och nu är jag helt besatt! Men jag kombinerar även det med gymträning då jag har ett skadat knä som kräver stryketräning. En kombination av rörlighet, styrka och kondition är för mig optimalt!

Mitt sista tips är att unna sig nya tränings kläder för att komma igång, mina absoluta favoriter kommer ifrån Stronger. Ett ganska nyfunnet märke för mig men är så impad av passformen, kvalitén och materialet. Och att dem är svinsnygga. Och jag måste även påminna er om min kod Sanna20 som ger er 20% på allt hos STRONGER (klick), äääälskar deras träningskläder.

(Foto av duktiga Jennifer Kihlvall )

Gillar