Allt om JOBB - I samarbete med Studentwork

Inlägget är i betalt samarbete med Studentwork

Jag får ofta frågor från er angående jobb, hur skaffar man ett jobb? Vad rekommenderar jag för jobb? T.ex. bara något extra, eller ett riktigt heltidsjobb? Hur fick jag mina jobb jag haft genom åren? Så jag tänkte börja med att berätta min jobbhistoria för er.

Jag började jobba när jag var 16 år, först på de arbetet som blev mitt heltidsjobb efter gymnasiet, har också jobbat på hotell och lite olika restauranger. Jag har haft turen att få dem jobben jag sökt, med hjälp av kontakter och ett leende på läpparna. Men eftersom jag bara jobbat inom hotell och restaurang så är det inte lika svårt att få jobbet med tanke på all brist på personal i den branschen. Och jag kan ärligt säga att jag inte rekommenderar den branschen om man inte brinner för yrket, ser du ingen utvecklingspotential hos dig själv inom branschen är det ju bättre att söka jobb inom den bransch du själv faktiskt vill jobba i framtiden? Eller hur? Man kan alltså söka jobb inom ekonomi om du tex. redan pluggar ekonomi och på så sätt vara ett steg framåt i karriären under dina studier? GENIALISKT!

Bilder från min student, när det hetaste samtalsämnet var "vad gör vi nu?"

Och det är där studentwork kommer in! 

Deras idé är att matcha ihop dig som söker jobb, är student eller för dig med max 5 års arbetslivserfarenhet, med rätt arbetsgivare. Det kan gälla allt från kortare bemanningsuppdrag till heltidsanställningar. Studentwork söker dig som vill utvecklas och är hungrig på arbetskarriär! De förmedlar tjänster inom ekonomi, teknik, marknadsföring, försäljning och administration.

Så ett exempel på hur Studentwork fungerar: Vi säger att jag pluggar Juridik på handelshögskolan här i Göteborg och behöver ett extra jobb, istället då för att söka jobb på tex restaurang eller cafe så söker jag jobb inom den branschen jag pluggar för att hamna i! På så sätt är jag ett steg in i min arbetskarriär!

Jag själv hade garanterat använt mig av denna tjänsten om jag inte hade något jobb just nu och med tanke på att dem sträcker sig över så många brancher kan jag nästan garantera att dem har någon tjänst som är intressant för just dig, så är du arbetslös eller student och söker jobb så använd för guds skull student work!

Här finns deras lediga tjänster. : LEDIGA JOBB där kan du även klicka i ett formulär för lite mer specifika krav på arbetsplatsen, inom vilken bransch, heltid eller deltid och i vilken stad jobbet ska vara i! Bra va?

Studentworks idé är att det ska vara rätt person på rätt jobb, vilket jag helt håller med om. Eftersom om man jobbar med det man vill och brinner för ökar ju viljan att utvecklas och göra jobbet på bästa möjliga sätt!

Hur bra är inte Studentwork? Det är liksom bra för alla parter.

För att söka extra jobb kan ni klicka på denna länken: : JOBBA EXTRA

Har ni frågor kring detta kan ni antingen maila Studentwork på info@studentwork.se eller insta DMa mig så ska jag svara så gott jag kan!

Gillar