4 Enkla knep att äta mer vego

Enkla knep att äta mer vego!

1. Sluta inte äta dina favoriträtter - Utan byt istället ut det animaliska proteinet till vegetariskt. Tex. Soyafärs istället för köttfärs (våran favorit är formbar färs). Och här gäller det att ha tålamod, man får testa lite olika varianter tills man hittat sina favoriter.

2. Inspireras av andra! - Jag följer så mycket mat konton på instagram och kollar på vego-kanaler på youtube. Bästa inspo-källan. Mina favoriter är: "jävligt gott", "Pick up limes", "foodjunkie" och "food pharmacy" på Instagram.

3. Det italienska köket är otroligt tacksamt för oss vegosar - Det är så lätt att laga vegetarisk italiensk mat utan att man ens reflekterar över att det inte innehåller kött/fisk. Svamppasta, olika typer av risotto, sallader med tomat och mozzarella. Melanzane... Ja listan är lång.

4. Våga testa nya saker - Aldrig provat vissa vego-alternativ som tofu, tempeh, vegobullar, soyauggets osv? GÖR DET!

Melanzane Recept:

En av mina favoriträtter att tillaga hemma (funkar alltid att utmärkt att bjuda på till ickeveggosar) som är vegetarisk är Melanzane. Vi älskar ju verkligen italienskt här hemma så detta passar ju perfekt! Detta lagade jag också igår, la upp en story och många frågade om receptet så här har ni det: HÄR (klick)

Han knäppa en bild i all hast innan svärmor kom på besök sist då jag bjöd på denna:

Gillar